Natuurbeleving

De geur van vers gemaaid gras, vogeltjes die zingen, blaadjes die door de wind zachtjes ritselen en modderplassen waar je doorheen kan stampen: spelen in de natuur is niet alleen heel erg leuk, maar ook gezond en belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Natuur is goed voor hun zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit. Bij KDV Vrijland spelen de kinderen dan ook iedere dag lekker buiten in onze ontdektuin. Slecht weer bestaat niet!


De grote buitenspeelruimte nodigt de kinderen uit om op ontdekkingsreis te gaan. Spelen in de zandbak of de modderkeuken, fietsen op het race-cirquit, op avontuur gaan op het blote-voeten-pad, springen over de houten stepstones en de natuur en hun bewoners verkennen in het ontdekkershol. Het kan allemaal! We maken gebruik van verschillende ondergronden en materialen wat goed is voor de motoriek van een kind.


Ook een fruit- en moestuin mag niet ontbreken. De kinderen stappen een wereld binnen vol groei en bloei. Er valt dan ook van alles te beleven, zoals een picknick onder een fruitboompje of een kijkje bij ons eigen insectenhotel. In de "wilde bloemen wei" kunnen de kinderen vlinders spotten en ook een bloempje plukken voor thuis. 

Tevens zaaien, telen en oogsten we onze eigen groente en fruit, zoals tomaatjes, komkommers, aardbeien en bessen. Maar ook worteltjes, bloemkool of aardappelen zijn er te vinden. Door het zaaien, verzorgen, oogsten en bereiden worden de kinderen spelenderwijs gestimuleerd om verschillende soorten groente en fruit te leren kennen en te proeven. Tijdens de fruitmomenten en tussendoortjes eten we dan ook zo vaak mogelijk onze eigen lekkernijen uit de tuin.
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info