Lekker en Gezond eten

We vinden het belangrijk dat eten lekker en gezond is.  Zien eten doet eten, we eten dan ook altijd gezamenlijk aan tafel.


Fruitmoment: In de ochtend eten we fruit. Dit serveren we op de op een "monkeyplatter", wat betekend, dat er keuze uit verschillende soorten fruit is, maar ook rauwkost of groente. We proberen zo veel mogelijk fruit en groente uit onze moestuin te serveren, zoals bessen, aardbeien, maar ook paprika of komkommers. Naast deze producten zullen we ook ander fruit aanbieden, bv. peer, meloen, banaan. Voor de baby's maken we in  ochtend een vers fruithapje klaar.


Warme maaltijd: In de middag serveren we op de peutergroep een lekkere en gezonde warme maaltijd. Iedere maand maken we de maaltijden bekend via het ouderportaal. Zo weten ouders wat hun kind op welke dag gaat eten. Voor de kinderen is het fijn om op de opvang warm te eten omdat ze ’s avonds vaak te moe zijn. Een warme maaltijd biedt ook het voordeel, dat ouders 's avonds niet gehaast hoeven te koken en er meer quality-time ontstaat tussen ouders en kind.  Er zijn geen extra kosten aan de warme maaltijd verbonden, dit hoort bij de service van KDV Vrijland. 

Op de babygroep eten we in de middag boterhammen.


Tussendoortje: In de middag nuttigen de kinderen een lekker tussendoortje, zoals een soepstengel, cracker, rijstwafel of yoghurt. De baby's en kleine kindjes eten een vers groentehapje.


Verlengde opvang: Tijdens de "vroege vogel opvang" ontbijten de kinderen bij ons. Ze eten dan een boterham (bruin of volkoren) met hartig beleg, zoals zuivelspread, plakje vlees of kaas of zoet beleg zoals appel- of perenstroop of vruchtenjam. De kleinere kindjes kunnen tevens van een portie pap met fruit smullen.


Drinken: We drinken water (eventueel met fruit erin), melk en of tootea.


Feestjes/trakteren: Verjaardagen van de kinderen worden uitgebreid gevierd bij KDV Vrijland. 

Voor traktaties hanteren we een "gezond beleid", wat wil zeggen: het liefst geen snoep (bv. zakken chips). Cupcakes/cake of een uitdeelcadeautje mag meegenomen worden, deze geven we mee naar huis of nuttigen wij tijdens het feestje. Gezonde traktaties, bv. een spiesje met kaas en komkommer vallen altijd erg goed in de smaak.


Feestdagen/speciale dagen: Tijdens feestdagen of speciale dagen kunnen aanpassingen in het menu plaats vinden, bv. zal er met Pasen een Paasontbijt georganiseerd worden, met Kerst een Kerstdiner.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info