Over de groepen

Bij KDV Vrijland bieden we professionele kinderopvang in een kleinschalige setting aan. We beschikken over een babygroep voor kindjes van 0-2 jaar (max. 12 kinderen per dag) en een peutergroep voor kinderen van 2-4 jaar (max. 10 kinderen per dag). Door kleinschalig te zijn, kunnen we aandacht en zorg voor ieder kind garanderen en bieden.


Tevens werken we met vaste pedagogisch medewerkers, zodat de kinderen en ouders een vertrouwd en bekend gezicht zien zodra ze de opvang binnen lopen. Iedereen kent elkaar, wat ook de overdrachten makkelijk maakt voor zowel de ouders, als ook de kinderen en leidsters. Ook krijgt ieder kind een mentor toegewezen.

Onze pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van een mbo niv. 3 of niv. 4 diploma, een kinder EHBO diploma en een "babyspecialist" diploma, ook is er altijd een medewerker met BHV diploma aanwezig. 


Laag zitten
We hebben er bewust voor gekozen dat de kinderen "laag kunnen zitten", omdat dit de autonomie van een kind bevorderd. De krukjes, stoeltjes, bankjes, tafels en speelhoeken/-mogelijkheden zijn op kindhoogte. De kinderen kunnen op deze manier zelfstandig aan tafel gaan zitten/opstaan, ze zien beter wat er aan tafel gebeurt en kunnen zo makkelijker contact met elkaar leggen. Ook het speelgoed ligt voornamelijk op kindhoogte, zodat de kinderen dit zelf kunnen kiezen, pakken en opruimen. Zo kunnen ook al kleine kinderen zelfstandigheid ervaren.


Neem een Kijkje op de groepen
Babygroep


Peutergroep


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info