KIKI (Kansen in kinderen)

Bij KDV Vrijland maken we gebruik van de VVE methode ‘KIKI, Kansen In Kinderen’. Dit is een laagdrempelige methode voor kleinschalige kinderopvangorganisaties.

De beer Kiki woont bij ons op de groep. Kiki is een vriendje voor de kinderen. In de ochtend maken de kinderen Kiki wakker, de beer mag met hun meezingen en -spelen en kan ook een ondersteunend handje bieden, bv. als een kindje verdrietig is. Ook mag Kiki soms gaan logeren bij een kindje. Ze neemt dan haar koffertje met haar tandenborstel en haar dagboekje mee.

Thema's

We werken het hele jaar door in thema's (KIKI thema's en eigen inbreng), denk bv. in het voorjaar aan "kriebelbeestjes", in de zomer "we gaan op vakantie". Maar ook thema's als "kleuren, vormen, beroepen, familie, Pasen, Sinterklaas en Kerst" komen aan bod. Er vinden leuke activiteiten plaats, zoals knutselen en een kabouterwandeling, maar er worden ook liedjes gezongen, beweegspelletjes gedaan, versjes en boekjes voorgelezen en veel meer. Elk thema sluit aan bij de belevingswereld van kinderen van 0-4 jaar. Zo leren de kinderen door bezig te zijn met de thema’s over de wereld om hen heen. Het speelse en informele leren staat voorop.


Kindvolgsysteem

We werken tevens met een kindvolgsysteem. De pedagogisch medewerkers observeren de kinderen, volgen hun ontwikkeling en houden dit vast in het evaluatieboekje van ieder kind. Zo is op tijd duidelijk of een kind bv. extra ondersteuning nodig heeft (denk bv. aan logopedie). Middels het kindvolgsysteem kunnen onze leidsters ook een (warme) overdracht verzorgen voor de overgang naar groep 1 van de basisschool.

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info