Over de groep

Bij KDV Vrijland bieden we professionele kinderopvang in een kleinschalige setting aan. We vangen per dag max. 10 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar op in een verticale groep. Door kleinschalig te zijn, kunnen we aandacht en zorg voor ieder kind garanderen en bieden.


Tevens werken we met vaste pedagogisch medewerkers, zodat de kinderen en ouders een vertrouwd en bekend gezicht zien zodra ze de opvang binnen lopen. Iedereen kent elkaar, wat ook de overdrachten makkelijk maakt voor zowel de ouders, als ook de kinderen en leidsters. Ook krijgt ieder kind een mentor toegewezen.

Onze pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van een mbo niv. 3 of niv. 4 diploma, een kinder EHBO diploma en een "babyspecialist" diploma, ook is er altijd een medewerker met BHV diploma aanwezig. Onze groep kan door de inzet van onze groepsondersteuner (eigenaar) aangevuld worden, bv. tijdens een activiteit of een feestje.


Kijkje in de groep

De groepsruimte is modern, licht en toch knus ingericht, het voelt als "thuiskomen" voor kinderen en ouders. Er zijn verschillende speelhoeken aanwezig, zoals de bouwhoek, huis- en poppenhoek, autohoek en het leeshoekje. De speelhoeken nodigen uit voor samenspel, maar ook voor individueel spel. Aan de tafel kunnen puzzels gemaakt worden, er kan met klei worden gespeeld of er vinden gezamenlijke activiteiten plaats. Voor de allerkleinsten is er een ruime grondbox aanwezig, waar ze veilig in mogen spelen. 

Tevens is er een lichte sanitaire ruimte met kinder-WC's, verschoontafel en bakjeskast en een slaapkamer met duobedjes naast de groepsruimte gelegen.

Vanuit de groep is de buitenspeelruimte en de overkapping met buitenbedjes toegankelijk.


Laag zitten

 

We hebben er bewust voor gekozen dat de kinderen "laag kunnen zitten", omdat dit de autonomie van een kind bevorderd. De krukjes, stoeltjes, bankjes, tafels en speelhoeken/-mogelijkheden zijn op kindhoogte. De kinderen kunnen op deze manier zelfstandig aan tafel gaan zitten/opstaan, ze zien beter wat er aan tafel gebeurt en kunnen zo makkelijker contact met elkaar leggen. Ook het speelgoed ligt voornamelijk op kindhoogte, zodat de kinderen dit zelf kunnen kiezen, pakken en opruimen. Zo kunnen ook al kleine kinderen zelfstandigheid ervaren. 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info